Zlato Pole
GPS koordinater:

Zlato Pole:
42.038264 N
25.716808 E

Maritsa-flodens bred NØ for Dimitrovgrad:

42.064968 N
25.634336 E

Zlato Pole:

Parker ved informationstavlen og fortsæt til fods. Den afsnørede mæander af Maritsafloden ved Zlato Pole tilgås lettest på vestsiden. Her går der en god markvej langs vådområdet. Tag diverse afstikkere til venstre for at komme tæt på vandet. Når man kommer til Maritsafloden kan man følge et spor til venstre til en udkigspost. Her er der åbent, uden store træer. Her så vi Ellekragen, men fik den ikke fotograferet, så man må nøjes med billeder fra andre steder. På returen ad markvejen tog vi den første afstikker til højre (mod øst) og det var her vi fandt Aftenfalken. En hun kom skrigende hen over os, og så fik vi øje på en ungfugl siddende stille på en gren, som åbenbart skulle fodres af moderen. Begge fugle ses på billederne.

Maritsa-flodens bred NØ for Dimitrovgrad:

Man kan godt køre på den dårlige vej ned til floden, eller man kan vælge at stille bilen på parkeringspladsen ved landevejen (vej 663). Vi besøgte egentlig dette sted for at finde Masketornskade, men så den ikke. Derimod var der rigtig mange Hærfugle, samt Isfugl og Lille Flagspætte. Det lykkedes desværre ikke at få et billede af sidstnævnte. 

Fugle (specielle):

Zlato Pole:

Maritsa-flodens bred NØ for Dimitrovgrad:

 


Vandreruter:Ovenfor ses vandreruten ved Zlato Pole. Ved Maritsa-flodens bred NØ for Dimitrovgrad er der mange muligheder for at bevæge sig lidt omkring.


Litteratur og links:
  • Crossbill Guides. Rhodope Mountains. Bulgaria. 2023 Crossbill Guides Foundation, Arnhem, The Netherlands..

Camping: