Sicilien

Dinnammare Saline di Priolo Vendicari Lago Preola e Gorghi Tondi Lo Zingarro

 

 


Om Sicilien:

Vi har besøgt Sicilien i 1999, 2006 og 2017. Når vi tænker tilbage på vore besøg her, er det især floraens farvepragt, vi husker. 

Og så er der øens beboere: En bartender lånte os 160 kr. til billetter til en nærvedliggende seværdighed, fordi folkene i seværdighedens billetluge ikke kunne veksle vores store, men eneste pengeseddel. Bartenderen kunne heller ikke veksle sedlen, men når vi kom tilbage fra vores besøg, så ville han have penge nok i kassen til at klare problemet. Hvor ellers i Europa kunne dette lade sig gøre?

Hvis man ikke lige intesserer sig for blomster eller fugle, så man alligevel besøge Sicilien. Det er en vidunderlig ø med et fantastisk klima og enestående historiske seværdigheder.

Vi anbefaler foreløbig 4 steder, når det alene gælder fugle (+ måske et femte). Når vi kun peger på 4-5 steder, så er det ikke fordi, der ikke er mange fugle at se på Sicilien. Der er 76 reservater på øen, men kun ganske få af dem er store i geografisk udstrækning og rummer derfor ikke det artsantal, som vi ser i større europæiske naturområder. De observationer, vi har gjort, har med andre ord været geografisk spredte.

  1. Dinnammare
  2. Saline di Priolo
  3. Vendicari
  4. Lago Preola e Gorghi Tondi
  5. Lo Zingarro ??? 


Fugle (specielle):
Andet:

Floraen på Sicilien er et kapitel for sig. 

 


Litteratur og links: