Marismas de Odiel
GPS koordinater:

37.252526 N 
  6.968469 W


Parker ved besøgscenteret. Lige syd for centeret er der et lille vådområde med mange vadefugle. Nord for stikvejen ind til centeret er der en lille sø med mange Rødhovedet And. 


Fugle (specielle):
Flora i klitterne:

Øverst t.v.:
Oenothera drummondii

Nederst t.h.:
Cistanche phelypaea

Nederst t.v.:
Cyperus capitatus

Nederst t.h.:
Otanthus maritimus


Vandreruter:
Kryds vejen (Digue de Contencion de Arenas Principe Juan Carlos - herefter digevejen) til fods. Herfra går der en sti - Sendero Calatilla de Bacuta - mod vest ud til observationstårnet (ca. 1,4 km hver vej).

Herefter tilbage til bilen. Kør mod syd ad digevejen. Der er adskillige muligheder for at foretage vandringer ind i klitterne og på strandengene, som har en meget speciel flora. Der er opsat skilte, der advarer om mulighed for oversvømmelse. På dele af strækningen er der standsningsforbud.

Langs hele vejen er der masser af vadefugle, hejrer og terner.


 


Litteratur og links:
  • Where to watch birds in Southern & Western Spain. Ernest Garcia and Andrew Paterson. Bloomsbury. London. 2008.
  • The Nature Guide to the Coto Doñana and sourrounding coastal lowlands. Crossbill Guides Foundation, Nijmegen/The Netherlands and KNNV Publishing, Utrecht/The Netherlands 2005
  • Crossbill Guides: Western Andalucia - Huelva to Malaga. Crossbill Guides Foundation, Arnhem, The Netherlands 2017

 

 


Camping:

Camping Doñana Playa blev ramt af en voldsom brand for få år siden. Faciliterne er i topkvalitet. Ved stranden findes resterne af et tårn fra romertiden.