Gjerrild
GPS koordinater:

Gjerrild Nordstrand:
56.530661 N
10.835863 E

Gjerrild Klint:
56.515235 N
10.863803 E


Om Gjerrild:

Kyststrækningerne nord og øst for Gjerrild er gode for observation af trækfugle. Emmedsbo Plantage og Gjerrild Overskov giver mange ynglemuligheder for hulrugende fugle. 

Digesvalerne yngler i stort tal i klinten ved Gjerrild.

Fugle (specielle):

Vandreruter:

Vi forsøgte at gå en tur i Emmedsbo Plantage. Vi havde udskrevet et kort over skovvejene, men det viste sig hurtigt, at mange af vejene var fjernet. De var åbenbart ikke længere nødvendige for moderne skovdrift. Loven siger: Man må færdes til fods og på cykel i private skove, men kun på skovveje og stier. Da der hverken var veje eller stier tilbage, måtte vi mindes nogle kloge ord fra fiskeskipper Hans Jensen. Han stod bag rattet på Aarhus Universitets fiskekutter AS37 Genetica. Herudover hjalp han mange vildfarne unge mennesker på ret køl sammen med fiskerne fra Bønnerup på Norddjurs. Når han og jeg under svampejagt kom lidt på afveje proklamerede han: "En sti defineres som ethvert tilsyneladende tidligere betrådt sted".

Det kan dog kun anbefales at følge devisen uden for jagtsæsonen. Derved kan både fuglekiggere og jægere få fuldt udbytte af naturen.


Litteratur og links:

Camping:

DCU-Camping Gjerrild Nordstrand