Fulufjället
GPS koordinater:

Naturum Fulufjällets nationalpark:
61.636761 N
12.716626 E

Brottbäckstugan:
61.606885 N
12.770074 E


Om Fulufjället:

Der er en meget flot udstillingsbygning ved P-pladsen. Herfra går der vandrestier op i fjeldet og vandresti til Njupeskjär, som er Sveriges største vandfald. Jagtfalken yngler på de stejle klipper ved siden af vandfaldet, og mange har haft held til at se Lavskrige ved P-pladsen eller ved de opstillede borde og bænke. Så heldige var vi ikke lige her.

Fra Brottbäckstugan går der også en vandresti ud på fjeldet. Flere forskellige arter af ulvefod her (bl.a. Bjerg-Ulvefod, Qivitoc-Ulvefod og Nordlig Ulvefod), samt en (for mig) ubestemmelig orkide.


Fugle (specielle):

Vandreruter:

Før den sidste del af stien/gangbroerne til vandfaldet går der en sti til venstre, der fører én op over fjeldet syd for vandfaldet. Herefter følges vandløbet indtil der krydses over til nordsiden, og herefter går det retur. Nedstigningen er stenet og meget stejl, men det vanskelige stykke er ikke særlig langt. På den sydlige del af ruten passeres nogle små søer, hvor man kan se ynglende sortænder og hjejler. Den viste rute er 10,5 km.


Turisme:

Old Tjikko, som betegnes som verdens ældste træ, kan nås via en afstikker fra ruten. Træet står nordvest for vandfaldet og i gåafstand.

Old Tjikko er en 9550 år gammel rødgran.


Litteratur og links:
  • Sveriges Nationalparker. Claes Grundsten. Bokförlaget Max Ström. 2014.

Camping: