Evros
GPS koordinater:

Informationscenter om Evros Delta:
40.867088 N
26.030788 E

Dadia Ecotourism Centre:
41.123092 N
26.228410 E

Kapsalo-bjerget: Kør til Lefkimmi og dernæst til koordinaterne:
41.089890 N
26.134958 E
Området er sløret til på Google Maps, sikkert af militære årsager. Men Munkegribbene sidder der.


Om Evros:

Evrosdeltaet minder på mange måder om Nestosdeltaet. Evrosdeltaet ligger på den østlige trækrute, som mange fugle bruger. Desuden er deltaet vinteropholdssted for en række arter. Der er et besøgscenter, hvor man kan købe sig til en guidet tur i området. Turen omfatter en tur med motorjolle. 

Nord for Evrosdeltaet ligger Dadia-skoven. Her er der også et besøgscenter, hvor man kan købe sig en bustur til et observationstårn. Her er der en fodringsplads for Munkegribbe.


Fugle (specielle):

Evrosdeltaet:

Dadia-skoven:

Andet:

Vandreruter:

Hvis man skal over i kerneområdet øst for Evrosfloden skal man i forvejen have ansøgt om en adgangstilladelse. Det havde vi ikke. Alligevel fik vi vandret 20 km i løbet af 2 dage vest for floden ved Drana Lagunen.

I Dadia-skoven valgte vi at gå fra besøgscenteret til observationstårnet. Afmærkningen af stien ophørte efterhånden og vi gik efter retningssansen mellem klippeblokke og store sten, på vagt for angreb fra Europas største og farligste hugorm: Bjerghugormen. Da vi nåede frem til observationstårnet fik vi gratis kørelejlighed med bussen tilbage. Det var dog ikke her, vi så Munkegrib, men ved Kapsalo-bjerget.


Turisme:

Der er ikke mange turister i Evros. Tilstedeværelsen af militær og politi er derimod overvældende. Naboskabet med Tyrkiet er vist ikke for godt.


Litteratur og links:
  • Crossbill Guides: Eastern Rhodopes - Nestos, Evros and Dadia. Bulgaria and Greece. Crossbill Guides Foundation, Arnhem, The Netherlands 2013.

Camping:

Camping Municipal of Alexandroupolis. Nok den bedste camping vi indtil videre har besøgt i Grækenland.