Doñana National Park
GPS koordinater:

Centro Visitantes 
Jose Antonio Valverde:
37.073960 N
  6.377469 W

 


Besøgscenteret har en terrasse mod vest og vinduer mod syd, som giver gode observationsmuligheder. Øst for centeret er der et skjul, som også giver gode observationsmuligheder.

Ellers er det selve køreturen i området, der er spændende. Hvilke veje, der er farbare, har varieret fra gang til gang, hvor vi har besøgt området. Så man må prøve sig lidt frem. Man skal give sig god tid og standse ofte. Der er næsten ingen trafik, så man generer næppe nogen ved at køre på den ujævne facon, som ornitologer nu engang gør.

Sydøst for Villamanrique de La Condesa kommer man tæt på Dehesa de Abajo, men det er svært at nå begge ruter på én dag.

Man kan opleve veritable flokke af Sultanhøns, som løber langs grøfterne. De Kamblishøns, vi har set i området, har alle haft halsring på og må derfor formodes at stamme fra udsætning.


Fugle (specielle):

Anbefalet kørerute: 


Litteratur og links:
  • Where to watch birds in Southern & Western Spain. Ernest Garcia and Andrew Paterson. Bloomsbury. London. 2008.
  • The Nature Guide to the Coto Doñana and sourrounding coastal lowlands. Crossbill Guides Foundation, Nijmegen/The Netherlands and KNNV Publishing, Utrecht/The Netherlands 2005
  • Crossbill Guides: Western Andalucia - Huelva to Malaga. Crossbill Guides Foundation, Arnhem, The Netherlands 2017

Camping:

Camping Doñana Playa blev ramt af en voldsom brand for få år siden. Faciliterne er i topkvalitet. Ved stranden findes resterne af et tårn fra romertiden.