Bulbjerg
GPS koordinater:

57.158197 N
  9.025833 E


Om Bulbjerg:

Den 47 m høje kalkstensklippe, der står ud i Nordsøen, er Danmarks eneste fuglefjeld. Betegnelsen fuglefjeld beror på, at der er en aktiv koloni af Ride. Efter kraftig vind kommer der alskens fugle til, ligesom placeringen på Jyllands Skulder giver gode muligheder for at følge fugletrækket.

Kalken i jorden giver imidlertid også grobund for en spændende flora, med bl.a. Koralrod, Sump-Hullæbe, Maj-Gøgeurt, Purpur-Gøgeurt og indimellem også Bakke-Gøgelilje.

Stranden ved Bulbjerg har fået tildelt et strandnummer. Det er dog sjældent, at kysten her frister badende. Så er det jo godt, at skiltet kan anvendes som udkigs- og sangpost.

Ud for kysten ligger den sidste rest af Skarreklit, som stormen gjorde det af med i 1978.


Fugle (specielle):
Andet:

Vandreruter:

Den viste vandretur er 4,6 km. Start med at gå ned ad trappen/stien ved P-pladsen på toppen af Bulbjerg og følg stien til Ellidsbøl Strand. Følg asfaltvejen mod syd og tag den lille vej til højre (efter hestestien) mod vest. Her passerer man en række vandstandsregulerede søer. Efter at have passeret et åbent område til højre tages vejen til højre. Få meter før skrænten går der en lille vej til venstre, som følges gennem skoven til man når til den lille asfaltvej, der går tilbage til Bulbjerg. Mosen på ens venstre side rummer koralrod, men de er svære at finde. Maj-Gøgeurt, Purpur-Gøgeurt og Plettet Gøgeurt på begge sider af vejen. Drej til højre ad Bulbjergvej og gå tilbage til P-pladsen.Litteratur og links:

Camping: