Aiguamolls de l'Empordà
GPS koordinater:

P-Informationscenter
El Cortalet:
42.224534 N
  3.091741 E

P-Nord:
42.237560 N
  3.099244 E

P-Syd:
42.212663 N
  3.091764 E


Størstedelen af vådområdet Aiguamolls de l'Emporda ligger syd for Castello d'Empúries, og det er også langt det mest interessante område. Der er 3 steder, man kan parkere. Pas på indbrudstyve. Der ligger masser af glasskår fra knuste sideruder på P-syd. På P-nord er der kun plads til et par biler ved en grøftekant. Men her sparer man måske nogle skridt for at nå den nordligste del af området, som er den mindst besøgte og mest uberørte.

Den sydlige rute, startende fra enten El Cortalet eller P-Syd, er 8,4 km. Den stiplede rute førende op til den nordlige rute, har vi ikke gået. På den nordlige rute startede vi  ved P-Nord. Ruten deler sig i to. På begge grene måtte vi vende om, når der blev for vådt til vandrestøvler. Men turen, som er i alt 5,3 km kan stærkt anbefales. På nogle årstider kan man sikkert gå helt ud til kysten ad den sydlige gren (stiplet linie), men i marts måned måtte også cyklister vende om.

Nord for Castello d'Empuries ligger Estany de Vilaût (ikke med på kortet). Det er et udmærket område for storke og hejrer. Vi parkerede på 42.287142 N 3.1222232 E i en times tid, for at vende tilbage til en knust rude og en endevendt bil. Vi fik stjålet vores teleskop, stativ og vinterjakker. Både politiet og campingpladsens personale var meget hjælpsomme, men vi manglede vores ting på resten af turen. Det var vel at mærke turens første dag i Spanien.


Fugle:

Ænder, storke, hejrer og vadefugle, specielt

 

Vandreruter:


Turisme:

Herfra er der ikke langt til Girona. Byen er bestemt et besøg værd.

Se billeder her


Litteratur og links:
  • Where to watch birds. Northern & Eastern Spain. Michael Rebane & Ernest Garcia. Bloomsbury, 2008.

Camping:

Camping Salatà, Roses