BirdCamper

Herunder ser du de 14 nye fotoarter, vi fik i 2022

I 2022 nåede vi op på 349 fuglearter !!!

På årets næstsidste dag gik turen til Hanstholm, hvor der ventede en Hvidvinget Måge.

   

Efterårsturen 2022 gik til de Alperne i Frankrig, Italien og Østrig. Her fik vi billeder af Lammegrib, Nøddekrige og Stendrossel. Desuden så vi Murløber, men for anden gang fik vi ikke noget foto. 

Da vi vendte hjem, fandt vi et sort/hvidt foto af Natugle, som vi tog i 1974 i Marselisborg Skov ved Århus. Det blev taget med et Mamiya-kamera med en 300 mm tele. Filmen blev fremkaldt med Acufine, da den var presset til 800 ASA (svarende til 30 DIN). Vi har scannet det til jpg, og det er da blevet meget godt. I hvert fald bedre end billedet fra Cordoba.

Desuden fik vi fisket et billede af Stribet Ryle frem, taget i august 2022 ved Vestsøen på Bygholm Vejle. Afstanden var stor, så det kunne være bedre. I november kom der så en flok Pibesvaner i Lund Fjord.

 

Sommerens tur gik til Øland i juli 2022, hvor vi fik billeder af Islandsk Ryle og Kærløber, samt bedre fotos af Alm. Ryle og Krumnæbbet Ryle m.m.

Forårsturen 2022 gik til Frankrig og Spanien. Først og fremmest lykkedes jagten på den Iberiske Los. Tredie gang er lykkens gang.

Og så var vi heldige at fotografere Gråsejler ved Playa de Los Lances (Gibraltarstrædet) og senere hen Lille Sejler i Chipiona. Endelig fik vi billeder af Drosselrørsanger ved Candasnos.

Nogle af de arter, vi allerede har fotograferet, er blevet suppleret med endnu bedre billeder. Det gælder f. eks.: Audouinsmåge, Eremitibis, Sort Ibis, Kalanderlærke, Kamblishøne, Klippeværling, Marmorand, Sorthalset Lappedykker, Stenspurv og Triel.

I januar var der Rødtoppet Fuglekonge ved Østerild og Gråmåge ved Hanstholm Havn. Og i februar var der Tajgasædgås på vinterbesøg i Nordthy.