BirdCamper
Formålet med denne hjemmeside er at dele vore erfaringer fra besøg på en lang række fuglelokaliteter i Europa med andre rejselystne og naturinteresserede.
Da vi gik på pension i 2014 satte vi os følgende mål:
For at kunne opfylde ovenstående mål købte vi en bil med trækkrog og en campingvogn. Vi rejser fortrinsvis i to måneder om foråret og to måneder i sensommeren/efteråret. Derved kan vi nyde den nordiske sommer og samværet med vore børn, svigerbørn og børnebørn i henholdsvis Danmark og Sverige.
På vandreturene er vi altid udstyret med kikkerter, fotogrej og vandrestøvler samt en gps-datalogger, så vi kan se, hvor vi har været.
Nu er der fotos af 367 fuglearter !!! Se
komplet alfabetisk liste nederst på siden.
Nedenfor ses de nye fotoarter fra 2024 samt nogle flere:
2024 startede godt. Allerede 5. januar var der en ny fotoart hjemme i haven. En Skovsneppe rodede rundt i de nedfaldne blade i jagten på føde.
Herefter gik forårsturen til Spanien, hvor vi ikke fik så meget som én ny fotoart, men til gengæld en række bedre fotos af fugle, vi allerede tidligere har fotograferet, bl.a.: Audouinsmåge, Blåskade, Cettisanger, Marmorand, Braksvale, Skadegøg, Spansk Spurv og Tophejre.
Da vi kom tilbage til Danmark gik der kun 10
dage, før der var en ny art i kameraets søger: Vendehals (se
nedenfor). Den spadserede såmænd bare
rundt på fortovet et par hundrede meter fra vores hus.
På Jernbanedæmningen ved Lund Fjord, stod er en Rørdrum
mellem tagrørene ganske få meter fra os.
I Kr. Himmelfartsferien
var vi på sommerhusferie i Nordsjælland, og her så vi en helt ny art for
Danmark og Europa: Rødbrystet Svale. Hvor heldig kan man være.
Fuglen falder selvfølgelig lidt uden for denne hjemmesides formål, som er at
formidle steder, hvor der er stor sandsynlighed for at finde en given fugleart.
Den Rødbrystede svale sås kun på lokaliteten ved Rørtangvej, Helsingør, i
et par dage.
Pinsedag var der en ny fotoart igen: Skovsanger i Lild Kliplantage. At finde en Skovsanger er en vanskelig opgave, når man har nedsat hørelse, men Audika installerede et ekstra program på mine Oticon høreapparater, hvor de høje frekvenser fik ekstra styrke. Så nu er der en række "forsvundne" fuglearter, der er begyndt at synge igen.
Og i slutningen af september lykkedes det så endelig at finde Prærietranen
ved Sløjen mellem Fjerritslev og Klim i HanHerred. Afstanden var for stor
til, at den håndholdte 300 mm kunne anvendes, så der måtte teleskop, stativ,
mobil og hjemmelavet adapter til.
I december lå der en smuk ung Sule i inderhavnen i Hanstholm.
Efterårsturen til Sydeuropa gik i vasken i 2024. Vi nåede ikke længere end til Bamberg i Sydtyskland. Så måtte campingvognen på værksted, og vi vendte hjem efter blot 5 dage i syd.
Mere end 150 besøgte fuglesteder i Europa er beskrevet med GPS koordinater til én eller flere gode destinationer.
Vi ser selvfølgelig meget andet end fugle, så vi har også taget en del fotos af planter (foreløbig 503 arter) samt insekter, krybdyr og pattedyr.
Der er langt til at have fotos af 500 fuglearter endnu, men der var truffet beslutning om at lave en hjemmeside, når vi nåede 300 arter. Da der manglede 12 arter heri, kom Covid-19. Vi måtte vende hjem efter en uge i Sydfrankrig, og så gik vi i gang med hjemmesiden. I sommeren 2020 blev det dog til en tur op gennem Norge til Nordkap, herfra ind i Finsk og Svensk Lapland og videre ned gennem Sverige.
Anbefalede fuglelokaliteter i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Frankrig, Spanien, Portugal, Grækenland, Italien, Rumænien, Ungarn og Bulgarien er beskrevet. Vi har også besøgt Slovenien, Østrig og Kroatien, men har ikke nok materiale endnu til at kunne anbefale steder herfra. Kravet er, at vi har set og fotograferet mindst én interessant art på en lokalitet, for at den kan anbefales. Der kommer forhåbentlig nye arter og steder til år for år. Og materiale om flora m.v. vil ligeledes blive tilføjet. Vi håber, at vores hjemmeside kan give andre naturinteresserede inspiration til gode og oplevelsesrige rejser.
God fornøjelse
Annie og René