BirdCamper

Formålet med denne hjemmeside er at dele vore erfaringer fra besøg på en lang række fuglelokaliteter i Europa med andre rejselystne og naturinteresserede.

Da vi gik på pension i 2014 satte vi os følgende mål:

For at kunne opfylde ovenstående mål købte vi en bil med trækkrog og en campingvogn. Vi rejser fortrinsvis i to måneder om foråret og to måneder i sensommeren/efteråret. Derved kan vi nyde den danske sommer og samværet med vore børn, svigerbørn og børnebørn i henholdsvis Danmark og Sverige.

På vandreturene er vi altid udstyret med kikkerter, fotogrej og vandrestøvler samt en gps-datalogger, så vi kan se, hvor vi har været.

Nu er der fotos af 329 fuglearter !!!
Seneste tur til Sverige i juni 2021 gav 6 nye fotoarter: Buskrørsanger, Dværgmåge, Gulbug, Høgesanger, Mursejler og Sildemåge.

Mere end 125 besøgte fuglesteder i Europa er beskrevet.

Vi ser jo meget andet end fugle, så vi har også taget en del fotos af planter (fotos af +450 arter), insekter, krybdyr og pattedyr. Vi har heller ikke forsømt at tage fotos, når vi har besøgt smukke gamle byer og andre seværdigheder. Arkitektur har her en særlig interesse.

Der er langt til 500 arter endnu, men der var truffet beslutning om at lave en hjemmeside, når vi nåede 300 arter. Da der manglede 12 arter heri, kom Covid-19. Vi måtte vende hjem efter en uge i Sydfrankrig, og så gik vi i gang med hjemmesiden. I sommeren 2020 blev det dog til en tur op gennem Norge til Nordkap, herfra ind i Finsk og Svensk Lapland og videre ned gennem Sverige.

Hjemmesiden er klar til brug. Alle fuglebilleder er lagt op, og alle anbefalede fuglelokaliteter i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Frankrig, Spanien, Portugal, Grækenland, Italien, Rumænien og Ungarn er beskrevet. Vi har også besøgt Slovenien, Østrig og Kroatien, men har ikke nok materiale endnu til at kunne anbefale steder herfra. Mindstekravet er, at vi  har set og fotograferet én interessant art på en lokalitet, for at den kan anbefales. Selv om hjemmesiden er færdig kommer der forhåbentlig nye steder til år for år. Og materiale om flora m.v. vil ligeledes blive tilføjet.

God fornøjelse

Annie og René